God natt!

Äldst kommer ner, en och en halv timme från det vi sa god natt:
-Mamma, vi glömde att ge mig vatten att dricka, men jag skulle bara säga att jag inte är törstig.
Så bra.

Jobba hemma?

Hur kan folk som har barn hemma jobba hemma? Jag prövade det i går kväll. Äldst sjunger Malena Ernman i örat på en och yngst tjatar om att få höra "jag är en gummibjörn" hela tiden på datorn där jag sitter och jobbar!
Jag gav upp och gick och spacklade väggen i hallen. När jag efter "4 Timmars torktid" skulle kolla om det var sant, ser jag att yngst också har spacklat. Med fingret i det jag spacklat.
Min man är bättre än mig. När han är hemma och barnen också, leker han med dem. Jag hör att han är på kalas, att han är hos frisör´n och på sjukhus. Här blir lätt en konflikt. För jag har inte ro att leka med barnen som han gör. Det ska ju tvättas, städas, plockas osv, osv. "Den som plockar får ligga!" heter det ju. Jag skulle få ligga jämt om det skulle vara rätt. Men jag orkar ju inte efter allt plock! Och man blir inte så pilsk av att mannen inte gör en bråkdel av den städning jag önskade.
Men barnen blir lyckligare. De har ju fått leka kalas, frisör och sjukhus.

Skriftliga omdömen, lärare som jag är...

Sitter och skriver ca 470 omdömen om elever. Har hunnit fyra klasser på fyra timmar. Bara fjorton klasser kvar... Det som stör mig i min koncentration är brådskande toalettbesök (gissa varför) och andningssvårigheter eftersom det börjar bli för tungt att ha magen mellan mig och datorn.
Jag känner att jag skulle kunna jobba ihjäl mig på detta jobb! Lite dumt med tanke på att det bara ger mig knappa 13.000 i månaden... Visst hör det andra till; barn, hushåll, MAN som ibland är typiskt manlig och musiken och spelandet. Men jobbet är en väsentlig anledning till mitt ibland uppfattade stressiga liv.
Nåväl, 6 lektionsveckor till- sen är det jullov för ett år åtminstone framåt!

Idag har jag...

Idag har jag gjort mig snygg, väckt barn, skrapat rutan, kört ett barn till dagis, haft det andra med mig till jobbet. Där har jag haft mimfestival med 40 barn inför ca 463 elever och ca 45 lärare. Haft en lektion, varit på ett möte, ett möte om inlärning om skriftliga omdömen, slutat halv fem, kört i ilfart till en invigning klockan fem där jag spelade cocktailmusik i tre timmar. Hem för att få en skymt av barnen (de sov), får reda på att huset ska värderas i morgon och åker på att storstäda det i två timmar.
Nu ska jag skriva omdömen av min student jag haft hos mig eftersom handledaren kommer i morgon till skolan klockan 08:00.
"-Är du inte stressad?" undrar folk ibland.
Nej. Men ibland är jag djävligt trött.

mammaklänning

I helgen var vi i Stockholm. Utan barn och ett laddat visa-kort. Vi köpte 6 par vantar i strl 86-104, ett par "klacka-skor" i strl 27, en bilbana á la monsterstor, en (glas)kristallkrona och hör och häpna; en julmammaklänning! När jag hade handlat den och tog upp den ur kassen för att visa S så dröjde han för länge med svaret.
Så länge att jag fick fråga "-Vad tyckte du?" "-Ja, den är ju vinröd.."
Och så tycker män att kvinnor talar i gåtor och aldrig går rakt på sak?!
Idag skulle jag ha den för första gången. Jag skulle spela coctail på en finare tillställning där jag ombetts vara lite "julig". Jag drog på mig klänningen och visade mig för mor och styvfar som skulle vara barnvakt eftersom det är en sådan där äta-allt-kväll. Mor föreslog genast att hon skulle åka hem efter en klänning som jag nog skulle kunna komma i och styvfar ler och säger: "-Ja, jag håller med din man. Den är vinröd."
Jag tog klänningen ändå. Och vet vad? Jag känner mig riktigt fin!

allena

När jag spenderar kvällarna själv, får jag ätstörningar. Jag tänker på godis, glass, chips och andra onyttigheter och häver sen i mig detta i den ordning jag har planerat tidigare. När allt är uppätet fortsätter jag att tänka på vad som skulle kunna gömma sig i skåpen och blir själaglad när jag t.ex. kommer på att ett utav barnen hade godis kvar i sin påse från kalaset förra helgen. Allt äts upp! Det är egentligen inte så mycket men det är hela tiden.

Sen tänker jag på vad jag ska göra dagen därpå för att gottgöra det som slätat ut min mage ytterligare. Inte äta så mycket onyttigt, promenera osv. Sen tänker jag på att jag ju faktiskt är gravid och att det de två förra gångerna var så lätt att förlora kilorna efteråt. Bara att amma och gå lite. Fast då hade jag ju i och för sig haft gallbesvär och inte kunnat äta något fett de senaste tio veckorna av graviditeterna. Det kanske kommer den här gången också? Jag hoppas nästan det.

orden...

Har svårt att välja orden till det som blir mitt allra första, någonsin, inlägg...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0